Stucwerk

Van traditioneel stucwerk tot betonlook, Math Willems Stukadoor- en Schilderwerken maakt het, of het nu gaat om een kleine wand, een compleet kantoor of meerdere woningen. Waar nodig schakelen wij ervaren onderaannemers in, zodat wij de kwaliteit en een tijdige afronding van de werkzaamheden kunnen waarborgen. Op het gebied van stukadoorswerk bieden wij de volgende diensten aan.
Glad pleisterwerk

topGlad pleisterwerk

Glad pleisterwerk bestaat uit het aanbrengen van een laag gipspleister, waardoor wanden en plafonds vlak en recht worden gemaakt.  Glad pleisterwerk vormt de basis voor verschillende manieren van afwerking. De kwaliteit van het pleisterwerk is van groot belang voor een mooi  resultaat van de uiteindelijke afwerking van de muren. Oneffenheden zijn zeer zichtbaar nadat de wanden en plafonds gesausd zijn. Glad pleisterwerk bestaat uit een laag gips met een maximale dikte van 1,5 cm. Bij een dikkere laag is er sprake van raapwerk. Na het slopen van bijvoorbeeld uw badkamer of keuken brengen wij een raaplaag aan. Hierbij worden de muren haaks en waterpas voor u uitgevlakt, afhankelijk van de bestemming van de ruimte. Zo krijgt u geen lelijke kieren tussen bijvoorbeeld de wand en het aanrechtblad van uw keuken
Cementgebonden pleister

topCementgebonden pleister

Cementgebonden pleister wordt vooral toegepast op wanden in badkamer en wc. Het vormt namelijk een ideale ondergrond voor tegelwerk. Het grote voordeel van het stucen met cementgebonden pleister is de korte droogtijd. In de regel kan na een droogtijd van twee dagen het tegelwerk aangebracht worden. Indien de wanden met gipspleister gestuct worden, bedraagt de droogtijd (afhankelijk van de omstandigheden) al snel twee tot wel vier weken.
Cementgebonden stucwerk is tevens zeer geschikt om buitenmuren te stucen of de wanden van een gemetselde vijver en zwembad.
Sierpleister - Barokpleister

topSierpleister - Barokpleister

Barokpleister (structuurpleister) is een sierpleister met een klassieke uitstraling. Eerst stukadoren wij de wanden om ze geschikt te maken voor sierpleister. Met het sierpleister wordt vervolgens een decoratieve structuur aangebracht op de wanden. Hierbij kan gekozen worden voor het bekende boomschorsmotief of het wildverband motief. Barokpleister is in alle kleuren van de regenboog leverbaar. Wij geven u graag advies over de vele mogelijkheden.
Sierpleister - Spachtelputz

topSierpleister - Spachtelputz

Spachtelputz is de meer moderne versie van sierpleister op basis van kunsthars. Om spachtelputz te kunnen aanbrengen is het van belang dat de ondergrond recht en niet te veel beschadigd is. Anders is het noodzakelijk om de ondergrond eerst te stukadoren. Bij spachtelputz heeft u keuze uit verschillende korrelgroottes. In tegenstelling tot de barokpleister is bij spachtelputz de structuur over de gehele oppervlakte nagenoeg gelijk. Spachtelputz is in elke gewenste kleur te verkrijgen en is als hoogwaardig materiaal ook voor buitenmuren een goede keuze.
Exclusieve stuctechnieken

topExclusieve stuctechnieken

Ook voor exclusieve stuctechnieken bent u bij ons aan het juiste adres. Door regelmatig onze vakkennis bij te spijkeren met cursussen zijn wij op de hoogte van de laatste technieken. Wij voeren diverse exclusieve stuctechnieken uit, zoals Frescolori, Tadelakt, Stucco en Oikos. Deze bijzonder decoratieve vormen van stucwerk zijn een echte blikvanger in uw woning of bedrijfsruimte. U kunt kiezen voor klassieke, tijdloze of juist moderne strakke uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een betonlook of een (glanzende) marmerlook. Hiermee creëert u een unieke ruimte!
Er zijn veel verschillende afwerkmogelijkheden en kleurschakeringen mogelijk. Indien u meer informatie hierover wenst, neemt u dan contact met ons op. Wij lichten de verschillende opties graag voor u toe.
© copyright 2019 • Math Willems Stukadoor en Schilderwerken • Heisteeg 27 • Stein • 06 11 33 02 29